در اینکه داشتن اطلاعات ، اون هم در دنیای پیشرفته ی امروز ، باعث پیشرفت و رفاه و … بیشتر میشه ، هیچ شکی نیست ؛
اما چه نوع اطلاعاتی ؟!
آیا اطلاعاتی که فقط حَملشون میکنیم و اونها رو یاد نمیگیریم ! و یا با روش غیر اصولی یاد میگیریم و بنابراین ، چند روز بعد هم فراموششون میکنیم ! فرقی در حال و روز ما ایجاد میکنه ؟!
آیا در اختیار داشتن :
حجم زیادی از فیلم های آموزشی ، جهت یادگیری زبان انگلیسی ؛
تعداد زیادی فایل های صوتی و تصویری آموزشی ، جهت یادگیری زبان انگلیسی ؛
کتاب ها و جزوات متعدد آموزشی الکترونیکی و فیزیکی ، جهت یادگیری زبان انگلیسی ؛
و …
کاری جز گیج کردن و سر در گُم کردن زبان آموز ، انجام داده و میده ؟!
چرا ؟!
چون فقط داریم از اونها نگهداری میکنیم و حمل شون میکنیم و با خودمون ، این ور و اون ور میبریمشون ! بدون اینکه اونها رو یاد بگیریم ! یا اصولی یاد بگیریم !
چرا اونها رو یاد نمیگیریم ؟ یا چرا اونها رو اصولی و درست ، یاد نمیگیریم ؟
به دلایل بسیار زیادی ، از جمله اینکه ، از نظر علمی ، مغز شگفت انگیز و فوق پیشرفته ما انسانها ، از وجود انبوهی از اطلاعات ، که مجبور باشه اونها رو به خاطر بسپاره ، میترسه ،
این ترس باعث میشه ، عقب نشینی کنه و با ما همراهی نکنه و از یادگیری ، امتناع و خودداری کنه 🙁
ما انسانها دارای مغزی فوق پیشرفته و بسیار کارآمد هستیم ، اما درست مثل یه اَبَر کامپیوتری که اگر قوانین کار باهاش رو بلد نباشیم ، به هیچ دردمون نمیخوره ! اگر کار اصولی و صحیح با مغزمون رو هم بلد نباشیم و قوانین مغز برای یادگیری درست و اصولی و همیشگی ، رو بلد نباشیم ، نمیتونیم حجم زیادی از اطلاعات رو به درستی ، وارد مغز کنیم و در اون به درستی بایگانی کنیم تا هر وقت بهشون نیاز داشتیم ، در کسری از ثانیه ، اونها رو به یاد بیاریم و …
یکی از قوانین مغز برای به خاطر سپاری اطلاعات و بعد هم به یاد آوردن همیشگی اون اطلاعات ، آسان سازی هست ( در این خصوص ، مقاله ” با اول لغت ، مغزمون همیشه برنده و خوشحاله ” رو حتماً بخونید . )
آسان سازی ، یعنی اینکه یک دفعه ، حجم زیادی از اطلاعات رو برای ورود به مغز ، جلوی چشم خودمون قرار ندیم !
از قدیم گفتن :
سنگ بزرگ ، علامتِ نزدنه !
اکثر زبان آموزان ، رفتار هایی مشابه هم ( که اشتباه هم هستند ) دارند ، برای همین هم هست که اکثر زبان آموزان ، سالهای سال هست که در یادگیری زبان انگلیسی ، به موفقیت چندانی دست پیدا نکردن !
یکی از این رفتارهای اشتباه ! دریافت کردن حجم زیادی از منابع آموزشی ( که کمی بالاتر ، در همین مقاله ، بخشی از اونها رو بر شمردیم ) برای یادگیری زبان انگلیسی هست !
اشتباه این رفتار این هست که نتیجه ای معکوس با انتظار زبان آموز رو ، به بار میاره 🙁
یعنی بدون اینکه زبان آموز متوجه باشه ، در جهت عکس خواسته خودش ، اقدام میکنه :
زبان آموز ، منابع و اطلاعات زیادی رو دریافت میکنه ، به این امید که با در اختیار گرفتن حجم زیاد اطلاعات و منابع آموزشی ، یادگیریِ پُربارتر و بیشتری داشته باشه !
اما :
اما چون بر خلاف قوانین مغز برای یادگیری اصولی و همیشگی ، اقدام کرده ! در عمل ، مغز زبان آموز ، در مقابل حجم زیاد اطلاعات آموزشی که ناچار هست اونها رو یاد بگیره ، جبهه گیری و مخالفت و عقب نشینی میکنه !
آهستگی و پیوستگی ، شرط موفقیت در هر کار و هدفی هست
قدم به قدم ، مرحله به مرحله ، پله به پله ، اما پیوسته
بنابراین ، در قدم اولِ یادگیری زبان انگلیسی ، از خواندن و دیدن منابع بیش از حد آموزشی ، خودداری میکنیم ، چون شاید یکی دو روز ، یا یکی دو هفته ، با اشتیاق ، به خواندن و … ادامه بدیم ، اما بعد ، مغز کِسِل و خسته میشه ، چون یکی دیگه از قوانین مغز برای یادگیری اصولی و همیشگی ، دیدن و حس کردن نتایج سریع و تُند تُند هست ،
منابع زیاد آموزشی رو نمیشه در زمان کوتاه ، یاد گرفت ، پس مغز نمیتونه حجم زیادی از اطلاعاتی رو که دور خودمون جمع کردیم ، سریع یاد بگیره ، پس مغز نا امید و مأیوس میشه ، چون مغز دنبال نتایج سریع و مستمر و پشت سر هم هست
بنابراین ، باید به زبان آموزانی که فکر میکنند ، با دریافت کردن حجم زیادی از اطلاعات آموزشی ، معجزه میشه و به سرعت ، زبان انگلیسی یاد میگیرند ! گفت که این تصور اشتباهی هست .
باز هم از قدیم گفتن :
با یه دست ، چند تا هندوانه بر نمیدارن !
چون هندوانه ها ، هنوز برنداشته ! کج میشن و
همچنان از قدیم گفتن که :
بار کج به منزل نمیرسه !
میافتن ! میشکنن ! باعث خُرد شدن اعصاب و … و احساس بی کفایتی کردن و … میشن 🙁
ذهن آماده و پُر اشتیاق زبان آموز برای یادگیری زبان انگلیسی رو هم نباید با یه فضای خالی و مُفت و مجانیِ آمادهیِ انبار کردن اطلاعات ! اشتباه گرفت که :
حالا که سنگ مُفت هست و گنجشک هم مُفت ، یه مدرس و استاد ، از هر دری سخنی ، توش تلنبار کنه ! و بار سنگین و اضافه ای رو به کوله بار زبان آموز اضافه کنه و فکر کنه که با دادن اطلاعات زیاد به زبان آموز ! از دید زبان آموز ، با سواد تر و حرفه ای تر و کار بلد تر ! به نظر میرسه !
برای همین هم هست که ما در وبسایت آموزشی ” اول لغت ” ، بر اساس نتایج سالهای متمادی تحقیق و پژوهش و تجربیات متعدد ، با صراحت اعلام کردیم و میکنیم که یادگیری زبان انگلیسی برای اینکه آسون و لذتبخش و صد البته اصولی و همیشگی و علمی و استاندارد باشه ، باید قدم به قدم و پله پله ، صورت بگیره
برای همین هم اعلام کردیم که اول باید اساسی ترین پایه و هویت زبان ، یعنی ” لغت ” های زبان ، رو یاد بگیریم.
لغت هایی که البته ضروری و پُر کاربرد و پُر تکرار و درست و حسابی هستند ( نه هر لغتی ! )
در آموزش دادن حجم مناسبی از لغت های ضروری و پُر کاربرد و پُر تکرار و درست و حسابی زبان انگلیسی هم ، از اضافه کردن هر گونه جملهیِ مثال ، عکس ، فیلم و … ( که خودشون حاوی اطلاعات ، اصطلاحات و لغت هایی هستند که زبان آموز اونها رو بلد نیست و بدتر گِرهیِ بیشتر در کار زبان آموز ، میاندازه ! ) و شلوغ کردن ذهن زبان آموز ، به دلایل فوق الذکر ، شدیداً پرهیز کردیم و معتقدیم که شلوغ کردن سَرِ زبان آموز ، با انواع و اقسام اطلاعات آموزشی ، نتنها که ” هنر ” نیست ! بلکه خیانت در حق زبان آموز و انرژی و انگیزه و عمر گرانبهای زبان آموز هست !
” هنرِ ” یک مدرس و استاد ، توانایی گزینش کردن در بین دریایی از اطلاعاتش ، و بعد ارائه دادن بهترین ، بجا ترین ، به هنگام ترین و موثر ترین نوع اطلاعات ، به زبان آموز هست 🙂
چون از مسیر مستقیم ( مطابق با قوانین مغز برای یادگیری آسون و سریع و همیشگی ) و مرحله به مرحله ، پیش رفتن ، زبان آموز رو در یادگیری زبان انگلیسی ، سریع تر و صد البته با لذت و شادی 🙂 به نتیجه میرسونه 🙂
قدم به قدم ، آهسته ولی پیوسته 🙂
زبان آموزانی هم که با هزار مشقت و سختی ! حجم زیادی از اطلاعات رو ، به تصور خودشون یاد میگیرن ! چون به خاطر سپاریِ این حجم زیاد از اطلاعات رو ، با روش درستی که مطابق با قوانین مغز برای یادگیری صحیح و همیشگی هست ، انجام ندادن ، بعد از چند روز اون اطلاعات رو فراموش میکنن ، چون اطلاعاتی که با آدرس دهی و با روش اصولی ، در مغز طبقه بندی و بایگانی نشه ، گُم و گور میشه ! و بعد از مدتی دیگه قابل به یاد آوری نیست !
و این یکی دیگه از قوانین مغز برای یادگیری صحیح و همیشگی هست :
اطلاعات رو نباید به صورت هَردَمبیل توی مغز بچپونیم ! چون اون تو گم می شن
این مقاله توسط وبسایت ” اول لغت “ به رشته تحریر درآمده و حاصل مطالعات ، تحقیقات ، پژوهش ها و تجربیات ” اول لغت “ می باشد ، لطفاً هنگام به اشتراک گذاری این مقاله ، منبع www.avvalloghat.com را ذکر فرمایید تا مسیر مطالعه و پژوهش در راستای آگاه سازی و روشنگری، همچنان زنده و پویا باقی بماند 🙂