چرا اول لغت و بدون لغت ! هرگز …

چرا اول لغت و بدون لغت ! هرگز …

چرا باید اول لغت یاد بگیریم ؟

به دلایل بسیار بَدیهی ، واضح و مشخصی از جمله اینکه :

  • در زبان مادری خودمون هم بچه ها اول لغت ها رو یاد می گیرند و بعد کم کم جمله سازی رو یاد می گیرند اما تا قبل از اینکه بتونن جمله بسازند ، با بکار بردن لغت ، به راحتی منظور خودشون رو می رسونن ( این به این معناست که ” لغت ” نسبت به سایر مهارت هایی که لازم هست در یادگیری یک زبان ، بدست بیاریم ، اولویت و اهمیت و کاربرد بسیار بیشتری داره )
  • در زبان مادری خودمون هم ، بچه ها وقتی جمله سازی رو یاد گرفتند ، بعد از مدت کوتاهی چون برای مغزشون حالت دستورالعمل پیدا می کنه ، ناخودآگاه و بدون فکر کردن می تونن جمله هایی با پیچیده ترین ساختار گرامری رو هم بسازند اما ، لغت های زبان مادری رو در مدرسه به شکل کاملاً حرفه ای آموزش می بینند چه از لحاظ نحوه تلفظ چه از لحاظ معنای لغت و چه از لحاظ نحوه نوشتن لغت. ( در این خصوص مقاله ” حتی در زبان مادری هم ، روش یادگیری لغت با روش یادگیری سایر آموختنی ها فرق داره ” رو بخونید )
  • در زبان مادری خودمون هم ، وسعت دنیای هر آدمی به اندازه میزان لغت هایی هست که بلده ، این موضوع ، هنگام صحبت کردن ، هنگام فکر کردن و خیلی از جاهای دیگه ، به وضوح خودش رو نشون می ده ، آدمها ، به اندازه لغت هایی که بلد هستند ، فکر می کنند و حرف می زنند و این موضوع در عصر کنونی که عصر ارتباطات هست ، موضوع بسیار اثرگذار و با اهمیتی هست و نقش تعیین کننده ای در موفقیت یا شکست افراد داره ، امروز کسی که لغت های بیشتری بلد باشه می تونه بسیار بسیار موفق تر از آدمی که دایره لغت کمتری داره ، حرف بزنه و ارتباط بهتر و موثرتری برقرار کنه. ( در این خصوص مقاله ” قدرتمند ترین سلاح برای موفقیت و پیروزیِ انسانِ امروز ” رو بخونید .)
  • لغت های هر زبانی ، عناصر اصلی و حیاتی اون زبان هستند و حکم آجر ها برای ساختن یک برج و حکم مواد اولیه برای پخت یک غذا رو دارند ، کاملاً واضح هست که کمبودشون ، چه نقص غیر قابل جایگزینی ای رو در ساخت برج یا پخت یک غذا ، ایجاد می کنه .
  • در کلاس زبان انگلیسی ، همیشه این تراژدی تلخ وجود داشته و داره که استاد از زبان آموزان می خواد ، یک فیلم به زبان اصلی رو ببینند و بفهمند که چه چیزهایی داره گفته می شه ! زبان آموزان هم همیشه با کراهت و تلخی به فیلم خیره می شن و در درون خودشون رو سرزنش می کنند که چرا هیچی از صحبت های فیلم سر در نمیارن ! تا میان معنای یک لغت رو در جمله ای که گفته شد حدس بزنن ، حداقل ۵ تا جمله دیگه هم گفته شده و زبان آموز ، از اینجا مونده و از اونجا رونده ! مات و مبهوت ، همچنان به فیلم زل زده و داره با سرزنش های درونی خودش ، خود خوری می کنه ! اما اگر همین زبان آموز ، از قبل خودش رو به دایره ای مناسب از لغت های پرکاربرد و ضروری زبان انگلیسی، مجهز کرده بود ، احساسی فوق العاده متفاوت و دلنشین رو در لحظه دیدن فیلم تجربه می کرد و با فهمیدن فیلم ، اعتماد به نفسی حیرت انگیز بدست میاورد. ( در این خصوص ، مقاله ” هیچ آدم عاقلی بدون لباس ! نمیره سر کلاس ! ” رو بخونید )
  • می خوایم یا مجبوریم متنی رو به زبان انگلیسی بخونیم و بفهمیم اما اینقدر لغت ناآشنا برامون داره و اینقدر مجبوریم به دیکشنری مراجعه کنیم ! که بعد از چند دقیقه از خوندن اون متن کسل می شیم و بعد از چند دقیقه دیگه هم ، کلاً از خوندنش منصرف می شیم ! و این قصه ای هست که همواره ادامه داشته و داره ! تازه اگر هم همت و صبوری کنیم و حوصله به خرج بدیم و این کار کسل کننده مراجعه مکرر به دیکشنری رو ادامه بدیم و خوندن متن رو به انتها برسونیم ، چون لغت هایی رو که در متن یاد گرفتیم در ذهنمون اَدرس دهی و طبقه بندی نکردیم ، بعد از نهایتاً یکی دو روز ، دوباره معنا و تلفظ اونها رو فراموش می کنیم و این فراموشی ، باعث یأس ما می شه چون احساس می کنیم تلاشی که کرده بودیم به هدر رفته و دوباره روز از نو و روزی از نو و دفعه بعد که خواستیم یه متن دیگه رو بخونیم ، حتی اگر اکثر لغت های سخت این دو متن یکسان باشن ، چون لغت های متن قبلی رو به دلیل عدم اَدرس دهی و طبقه بندی در مغز ، فراموش کردیم ، دوباره باید چرخ رو از نو اختراع کنیم و معنای لغت ها رو دوباره از دیکشنری استخراج کنیم و تازه این کاری هست که فقط عُشاق زبان انگلیسی انجامیش می دن و اکثر زبان آموزان این سیکل کسل کننده رو انجام نمی دن و خوندن متن رو رها می کنن ! و برای همین هم سالهاست که یادگیری زبان انگلیسی ، برای خیلی هامون آرزو شده
  • توی کلاس زبان ، استاد ، اَزَمون می خواد که تلاش کنیم و با همکلاسی مون انگلیسی صحبت کنیم در حالی که ندایی در درونمون فریاد میزنه که آخه وقتی دایره لغتم کمه ، چه جوری حرف بزنم ؟ شروع می کنیم به حرف زدن اما همش مِن مِن می کنیم چون در ذهنمون ، معادلی برای لغت های جمله ای که میخوایم به انگلیسی به همکلاسی مون بگیم پیدا نمی کنیم چون اصلاً چنین لغت هایی رو هرگز قبلاً به ذهنمون نسپردیم و ملکه ذهنمون نکردیم و هیچ موسسه و آموزشگاه زبانی هم به صورت اختصاصی روی افزایش دادن دایره لغت مون ، کار نکرده!!! (در این خصوص مقاله ” چرا هنوزم موقع صحبت به زبان انگلیسی، مِن مِن می کنیم ؟! با وجود اینهمه سال کلاس زبان رفتن ؟! “رو بخونید. )
  • اگر گرامر خوبی نداشته باشیم اما دایره لغت خوبی داشته باشیم ، حداقل میتونیم گلیم خودمون رو از آب بیرون بکشیم و با بکار بردن فقط لغت ها یه جوری بالاخره منظور خودمون رو به مخاطب برسونیم و کارمون رو راه بندازیم اما اگر این قضیه برعکس باشه و گرامر خوبی داشته باشیم اما لغت های کاربردی زیادی بلد نباشیم ، مثلاً وقتی خارج از کشور میریم همش باید با زبان ایما و اشاره ، به دیگران بگیم :   ! this !   that  که با این کار ، خودمون رو کلافه و خجالت زده و دیگران رو عصبی می کنیم 🙁
  • در کلاس زبان بارهای بار شاهد بودیم که افرادی که دایره لغت خوبی دارند ، در کلاس حکم پادشاه رو پیدا می کنند و همیشه در درون تحسینشون کردیم و واقعاً و عمیقاً دلمون خواسته که مثل اونها ، لغت های زیادی بلد باشیم اما حیف که روش صحیح و هیجان انگیز و سریع یادگیری لغت رو بلد نبودیم ! ( در این خصوص مقاله ” با دونستن این راز ، پی می بریم که ما خیلی خیلی هم باهوشیم ” رو بخونید .)
  • وقتی با روش آموزشی سریع ، شگفت انگیز ، دوست داشتنی و بسیار موثر نِمانِک در وبسایت آموزشیِ ” اول لغت “ ، سخت ترین و در عین حال ضروری ترین و مورد نیاز ترین لغت هایی رو هم که تا حالا از یادگیریشون فراری و گریزون بودیم ! در حدود فقط یک دقیقه یاد می گیریم ، می تونیم با روزی فقط ۱ تا ۲ ساعت یادگیری و مرور ، در عرض فقط یک ماه ، به راحتی و با هیجان و خوشحالی زیاد ، به بیش از ۱۸۰۰ لغت پرکاربرد و پر تکرار و ضروری زبان انگلیسی مسلط بشیم 🙂  وقتی این میزان پیشرفت سریع رو در خودمون حس می کنیم ، اعتماد به نفس و روحیه عالی ما ، بعد از این یک ماه ، بی نظیر و غیر قابل توصیف هست ، با چنین اعتماد به نفسی و با مجهز بودن همیشگی به بیش از ۱۸۰۰ لغت پر کاربرد و پر تکرار و ضروری زبان انگلیسی ، یادگیری زبان انگلیسی و دیگر مهارت هایی که در این مسیر نیاز داریم ، صد ها بار سریع تر ، برامون اتفاق میافته ، چرا که از فرط خوشحالی و هیجان، دیگه کتاب و کلاس زبان رو لحظه ای رها نمی کنیم ، چون این بار داریم با علاقه قلبی آموزش می بینیم ، نه از سر اجبار و نیاز ، چون اینبار داریم مجهز و آماده آموزش می بینیم ، و این اعتماد به نفس و مجهز بودنِ ما ، مسیر یادگیری زبان انگلیسی رو برای ما ، بسیار بسیار کوتاه ، هموار ، سریع و حتمی می کنه 🙂   ( در این خصوص مقاله ” با اول لغت ، مغزمون همیشه برنده و خوشحاله ” رو بخونید . )

بنابراین یک بار برای همیشه اول لغت یاد می گیریم و بدون لغت ! هرگز دیگه سر هیچ کلاس زبانی حاضر نمی شیم و به خودخوری ها و سرزنش های درونی خودمون ، برای همیشه پایانی شیرین و دلچسب می دیم 🙂

این مقاله توسط وبسایت ” اول لغت  به رشته تحریر درآمده و حاصل مطالعات ، تحقیقات ، پژوهش ها و تجربیات ” اول لغت  می باشد ،  لطفاً هنگام به اشتراک گذاری این مقاله ، منبع  www.avvalloghat.com را ذکر فرمایید تا مسیر مطالعه و پژوهش در راستای آگاه سازی و روشنگری، همچنان زنده و پویا باقی بماند 🙂

۲ دیدگاه برای “چرا اول لغت و بدون لغت ! هرگز …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *